Moje Fakture - Baza znanja

Dokumentacija, tutorijali i odgovori na najčešće postavljana pitanja vezanih za izdavanje faktura, upravljanje kupcima, izveštavanje i druge funkcije servisa Moje Fakture.

Storniranje računa

Svaki račun koji ste izdali može biti storniran i to se obavlja kroz sekciju “Uplate”. Da ponovo napomenemo, sekcija “Uplate” je dostupna sa profila klijenta za svaki račun u tabu “Računi”.

Račun stornirate klikom na dugme “Storniraj račun” nakon čega će Vas sistem zamoliti da potvrdite tu akciju.

Nakon potvrde storniranja klijentu se izdaje novi, storno račun. Storno računu se dodeljuje prvi naredni broj i današnji datum. Ovaj račun sadrži iste stavke kao i originalni račun s tim da su količine negativne.

Ono što je važno spomenuti je da na PDF dokumentu storno računa stoji jasno vidljiva naznaka o kakvom računu se radi i informacija o broju originalnog računa koji smo stornirali.

Što se tiče originalnog računa koji smo storinirali, u sekciji “Uplate” umesto dugmeta za storniranje računa sada stoji obaveštenje da je račun storniran tako da nije moguće isti račun stornirati dva puta.

U sekciji “Uplate” storno računa ne postoje informacije o uplati već informacija o broju originalnog računa koji smo stornirali.

Storniranje računa

Tražite program za fakturisanje i vodjenje firme?
kontakt

Potrebna Vam je dodatna pomoć?

Ukoliko Vam je potrebna dodatna pomoć otvorite tiket, pišite nam na help(at)mojefakture(.)com ili nas pozovite 011 407 95 75